Kortfilmer: Hållbar planet

  • ()
trailer

Storyline

Illustration: Composting – Seeds – Exhale – The Cornfield – Plastic and Glass – The night of the plastic bags – Acid

Illustration: Composting

Att göra sin egen kompost är som att växa jord, det är att växa liv. Det här är berättelsen om tiden som går och omvandlar en döende värld till en ny, nuvarande, framtida och fertil.

Seeds

Allt verkar naturligt i denna målning av en gammal gård omringad av grönskande åkrar. Men bakom denna till synes lugna stämning gömmer sig ett förskräckligt hot bland majsen. Ett hot som är ett med naturen och bidar sin tid innan det går till anfall.

Exhale

Smog, en giftig dimma, har täckt hela planeten och tvingar människorna att leva instängda. Men när man är femton år, som Juliette, är det verkliga livet utanför.

The Cornfield

Yves har accepterat att plantera ett experimentellt majsfält på sin gård. Det här beslutet tillåter dem att få en stabilare ekonomi. Och då de väntar barn verkar allt gå till det bättre. Tills den dag Yves upptäcker en märklig saft, som rinner längs en utav majskolvarna.

Plastic and Glass

På en återvinningscentral i Norra Frankrike samlas arbetarna och sjunger i kör, och till och med lastbilarna anslutar sig till dem och gör nästan en balett. Ljudet som följer med återvinningsprocessen blir en melodi.

The night of the plastic bags

Agathe, 39, har bara en besatthet: skaffa ett barn. En dag råkar hon på sitt ex, Marc-Antoine, en DJ som mixar techno i Marseille. Medan hon försöker övertyga honom att bli ihop igen, kommer plastpåsar till liv och attackerar staden.

Acid

Ett oroväckande moln har dykt upp någonstans i väst. Det flyter långsamt mot landets centrum, och driver befolkningen på flykt. Inför molnets orubbliga framsteg bryter allmän panik ut. Det här stackmolnet är surt.

Session

28/03/2020 15:15 - 16:37