[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][breadcrumb image_url=”1460″ title=”Teman”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion style=”modern” color=”sky” active_section=”9″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Teman: Växa” tab_id=”1549104669678-181a1089-ded4″][vc_column_text]Vi växer under hela våra liv. Vi växer fysiskt, vi växer mentalt, vi mognar, vi utvecklas, vi blir någon: lika många ord, begrepp och idéer som påminner om tiden som går och påverkar våra liv.

Redan från barndomen är det viktigt med växande för var och en av oss. Varje centimeter, framsteg, ny kunskap tar oss närmare de efterlängtade tonåren. Inlärning sker på daglig basis och tillåter oss att konstruera oss själva och modellera vår personlighet. Då är omgivningen ett nyckelelement till vår personliga och intellektuella utveckling. Medan de finaste familje- och vänrelationerna lämnar en ljuvlig eftersmak hos somliga, lider andra av trauman som är svåra att komma över. Det är barndomens dyra pris: leva, lida, le, växa och bli sig själv.

Tonåren är ofta en tid av tvivel, som kan göra oss tappa fotfästet ibland, som ofta ger oss viljan att utvecklas. Nya upplevelser öppnar sig för oss, nya känslor uppstår, och konfronterar oss med intensivare, allvarligare och sannare stunder. Tonåren gör varje dag till en aldrig tidigare upplevd stund, för att lära känna sig själv bättre och bestämma vem man verkligen vill bli. Ungdomen får oss att skymta en ideal framtid som vi vill smaka. Att kämpa för att denna framtid ska bli verklig gör varje stund mer betydelsefull och lovande.

Början på vuxenlivet kan vara en källa till ångest, såsom den kan ge liv till en nyfunnen ambition. Våldsamhet, besvikelse, kärlek, vänskap… lika många begrepp som får en helt ny betydelse i början av tjugoårsåldern, och blir del av vår tillvaro. Ideal kollapsar, nya värderingar skapas. Det dagliga tar en ny vändning och ger mening till tillvaron. Ens liv trasslar in sig än mer i de andras. Det är kanske just då man kommer på att det är definitivt dags att vara lycklig. [/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Undertema: Växa till sig” tab_id=”1549222973854-4720b337-001a”][vc_column_text]

  • Uppfostras, bli vuxen, åldras, tiden som går, en livshistoria.
  • Barndomen, tonåren och övergången till vuxenlivet är stora omvandlingar i någons liv. Dessa livsperioder, som är assimilerade till bl.a. familjen och skolan, är lärorika och uppfyllande tider.

[/vc_column_text][vc_empty_space][movie_list type=”type-2″ build_query=”size:12|order_by:date|tax_query:141″][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Sub-theme: Växa upp” tab_id=”1550325712794-95494f3e-96e7″][vc_column_text]ENGLISH (TRADUIRE)

  • Utvecklas i samhället, mogna, bli sig själv, uppleva de ”stora” stunderna.
  • Genom sina erfarenheter och relationer med andra, bygger man upp sig själv och lär man känna sig själv. De första erfarenheterna är rika på lärande om sig själv, de andra och världen. Kärlek, arbete, våldsamhet: lika många upptäckter och starka erfarenheter i livet som gör en mogen och erfaren.

[/vc_column_text][vc_empty_space][movie_list type=”type-2″ build_query=”size:12|order_by:date|tax_query:142″][/vc_tta_section][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-graduation-cap” add_icon=”true” title=”Skolvisningarna” tab_id=”1550744858290-46bd73bd-522a”][vc_column_text]Eftersom att bild, media och filmkunskap ligger oss varmt om hjärtat så presenterar festivalen också detta år två filmer särskilt för skolungdomar: Once in a lifetime, ett kkkk kkkk kkk kkkkkkkk, och Whatever happened to my revolution?, som är historien om lllll lllllll lllllllll llllll llllllll lllllll llllll llllllll lllll. Efter varje filmvisning kommer det att hållas en diskussion om filmerna på svenska. För att största möjliga antal elever ska kunna utnyttja denna unika möjlighet att se och diskutera franska fi lmer så kommer visningarna ha gratis inträde.

OBS: Skolvisningarna är gratis, men platserna är begränsade.[/vc_column_text][vc_empty_space][movie_list type=”type-2″ build_query=”size:12|order_by:date|tax_query:133″][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][custom_title textalign=”text-center” title=”Trailer 2019 – Trailer 2020 coming soon!”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/py_3X8g7Ydw”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]